Чи є у професійно-технічній освіті місце для творчості?
опубліковано 20 червня 2023 року о 16:00

Мистецтво можна знайти не лише у галереях, а й за вітринами кондитерських магазинів. Заварний крем, що тане у роті, карамель, яка тягнеться павутинкою, повітряний зефір, пухкий бісквіт, ніжне тірамісу... Кондитери – справжні творці.

Щоб стати майстром кондитерської справи, потрібно знати технології виготовлення десертів: різні типи кремів, тіста, начинок, а також уміти правильно їх поєднувати. А ще мислити творчо, щоб декорувати та створювати власні шедеври.

Здобути професію кондитера можна у 340 профтехах України. Там навчать:

  • готувати кондитерські вироби – торти, тістечка, десерти та інші ласощі;
  • готувати за технологією тісто, начинки, креми;
  • обробляти, нарізати, формувати та організовувати правильне зберігання інгредієнтів;
  • художньо оформлювати десерти.

Тривалість навчання:

  • після 9 класу – 2 роки 6 місяців;
  • після 11 класу – 1 рік 5 місяців.

Де працювати? Ресторани, кондитерські, кафе. Або відкрити власну справу – і готувати солодощі на замовлення.

Середня зарплата: 14 300 грн.

Більше інформації про вступ дивись на сайті МОН.

#профосвіта #профтех_професії

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux