Мистецтво можна знайти не лише у галереях, а й за вітринами кондитерських магазинів. Заварний крем, що тане у роті, карамель, яка тягнеться павутинкою, повітряний зефір, пухкий бісквіт, ніжне тірамісу... Кондитери – справжні творці.
Щоб стати майстром кондитерської справи, потрібно знати технології виготовлення десертів: різні типи кремів, тіста, начинок, а також уміти правильно їх поєднувати. А ще мислити творчо, щоб декорувати та створювати власні шедеври.
Здобути професію кондитера можна у 340 профтехах України. Там навчать:
Тривалість навчання:
Де працювати? Ресторани, кондитерські, кафе. Або відкрити власну справу – і готувати солодощі на замовлення.
Середня зарплата: 14 300 грн.
Більше інформації про вступ дивись на сайті МОН.