Чому для роботодавців і працівників важливо сплачувати страхові внески розповіла начальниця юридичного управління ГУ Пенсійного фонду у Чернівецькій області Олеся Ісаєнко
опубліковано 23 вересня 2024 року о 18:00

Чому для роботодавців і працівників важливо сплачувати страхові внески розповіла начальниця юридичного управління ГУ Пенсійного фонду у Чернівецькій області Олеся Ісаєнко.

"Страховий стаж залежить від сплати внесків роботодавців. На жаль, не всі роботодавці як фізичні так, і юридичні особи усвідомлюють обов’язок повноти сплати внесків. Адже певною мірою вони позбавляють кожного громадянина в подальшому права на пенсійні виплати. Якщо така щаборгованість є - передбачені санкції.

Органи пенсійного фонду Чернівецької області тісно співпрацюють з органами державної виконавчої служби. Якщо говорити мовою статистичних даних, то наразі в даній службі перебуває на виконанні понад 1056 виконавчих документів. Ми активно працюємо з органами виконавчої служби, наразі було проведено 23 спільних заходи, це: спільні зустрічі, наради, круглі столи. Більш дієвим методом зустрічі є розшук майна боржників і це спільні виїзди з органами виконавчої служби. Нами щоденно проводиться інвентаризація державних документів, що перебувають в органах виконавчої служби. За наслідками цієї інвентаризації підписується акт звірки", - зазначає Олеся Ісаєнко.

Також юридична служба ГУ ПФУ в Чернівецькій області проводить моніторинг відповідних реєстрів щодо наявності майна чи джерела доходу боржників.

"Якщо ми виявляємо джерело доходу, ми невідкладно інформуємо органи державної виконавчої служби з метою своєчасного звернення, стягнення на ці доходи. Адже надходження коштів, рахунок пгашення сум заборгованості- це прямий шлях до зарахування стажу страхового працівникам і в майбутньому це можливість для отримування пенсійних виплат. Якщо порівняти минулий період і сьогоднішній, то ми домоглися стягнення коштів в розмірі 2.5 млн. грн. і тому акцентуємо увагу на тому, що роботодавці повинні сплачувати внески за своїх найманних працівників, адже в подальшому це їхнє законне право затверджене Конституцією України на пенсійні виплати. А ми з органами виконавчої служби плідно точково працюємо задля подолання такого ганебного явища, як заборгованость до органів пенсійного фонду" - додала Олеся Ісаєнко.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux