Чернівецька ОВА та БФ «Діти Героїв» співпрацюватимуть для допомоги дітям, що втратили батьків під час війни
опубліковано 09 жовтня 2023 року о 11:15

6 жовтня 2023 року Чернівецька ОВА та БФ «Діти Героїв» підписали Меморандум про співпрацю до 2024 року. Партнерство дозволить забезпечити гідне життя 250 дітей, що залишились без одного чи обох батьків під час військової агресії рф проти України, та які постійно або тимчасово проживають на території Буковини.

«Діти, які залишилися без батьків, потребують особливої уваги, підтримки суспільства. Ми об’єднуємо зусилля у співпраці з різними урядовими й неурядовими організаціями для того, щоби вони мали усе необхідне. Це шана їхнім батькам, які ціною власного життя захищали Батьківщину. Підписання меморандуму з Благодійним фондом «Діти Героїв» — ще один крок у виконанні спільної місії – дати дітям надію і впевненість», — каже перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Меморандуму про співпрацю передбачає:

визначення потреб дітей краю за низкою напрямів, зокрема це — екстрена, гуманітарна, медична допомога, соціалізація та реабілітація, освіта та розвиток, відновлення житла тощо

залучення українських та міжнародних партнерів для покриття всіх потреб дітей.

«За більш ніж 1,5 роки роботи понад 6400 дітей отримали екстрену фінансову, гуманітарну та психологічну допомогу, освітні та реабілітаційні послуги. Щоденно ми беремо під опіку 15-20 дітей. І поки війна триває, все більше і більше дітей потребуватимуть цієї підтримки. Ми вдячні Чернівецькій ОДА, що першою розпочала системну роботу у забезпеченні гідного життя дітям, що є загальнонаціональним завданням. Ми впевнені, що наша співпраця стане потужною рушійною силою, що здатна змінити на краще долі багатьох маленьких українців і їх родин», — прокоментувала Тетяна Новицька, Генеральний директор БФ «Діти Героїв» в Україні.

Довідково: БО «Благодійний фонд Діти Героїв» надає довготривалу допомогу дітям, які втратили одного або двох батьків внаслідок війни. Фонд розпочав свою діяльність у перші тижні повномасштабного російського вторгнення. На той момент команда Фонду налічувала лише десяток людей, а кількість підопічних родин становила близько двохсот. Станом на вересень 2023 року під опікою Фонду перебувають понад 6 400 дітей, а обсяги наданої допомоги за період існування фонду досягли понад 190 млн гривень.

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux