Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» відбулося у Чернівецькій ОВА
опубліковано 13 червня 2024 року о 14:00

Під час засідання за головування заступника начальника Чернівецької ОВА з оборонних питань Руслана Домніцака розглянули питання порядку денного та обговорили першочергові заходи з недопущення нецільового використання коштів бюджетними установами та територіальними громадами. Участь у засіданні взяли представники Територіального управління Бюро економічної безпеки та Управління Західного офісу Держаудитслужби в Чернівецькій області, представники громадських організацій та керівництва Чернівецької, Сторожинецької та Магальської територіальних громад, керівники обласних комунальних закладів охорони здоров’я - Чернівецької обласної клінічної лікарні і Чернівецької обласної лікарні швидкої медичної допомоги.

За рекомендацією Бюро економічної безпеки на Буковині скасовано тендер комунальної лікарні щодо робіт з реставраційного ремонту внутрішніх інженерних мереж в одному з корпусів установи на 11 млн грн. За інформацією аналітиків, це була ризикова тендерна закупівля. За результатами аналізу ТУ БЕБ встановлено, що підприємство, яке мало здійснювати роботи, не відповідає встановленим кваліфікаційним критеріям тендерної закупівлі – не надало увесь перелік документів на підтвердження наявності матеріально-технічної бази, необхідної для виконання робіт (будівельної техніки), відсутні документи щодо трудових відносин із визначеним переліком працівників відповідного фаху, а також не надано документи до аналогічного договору як підтвердження досвіду виконання робіт, що є предметом закупівлі.

У результаті розгляду рекомендації ТУ БЕБ медична установа відмовилася від укладання ризикового договору та скасувала тендерну закупівлю.

«Моніторинг закупівель та використання бюджетних коштів у громадах та комунальними підприємствами і установами триває. Робоча група та правоохоронні органи продовжують заходи із попередження та недопущення незаконної діяльності у сфері бюджетного фінансування. формувань», - зазначає заступник начальника Чернівецької ОВА з оборонних питань Руслан Домніцак.

Якщо ви виявили недоцільну закупівлю, скористайтеся формою для повідомлення https://bukoda.gov.ua/gromadyanam/prozorist-ta-pidzvitnist

Заповнивши зазначену форму, ви інформуєте членів робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Чернівецькій ОВА про неналежне використання бюджетних коштів органами державної влади та місцевого самоврядування, державними та комунальними установами.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux