Буковинці можуть скористатися соціальною послугою «Консультування»
опубліковано 25 вересня 2024 року о 14:00

Буковинці можуть скористатися соціальною послугою «Консультування». Це - професійна допомога людям у вирішенні особистих, соціальних або сімейних проблем.

Як зазначила директор Чернівецького обласного центру соціальних служб Світлана Бостан, в рамках цієї послуги, фахівці допоможуть розібратися у складних життєвих ситуаціях, знайти шляхи їх подолання та покращити якість життя.

Основні аспекти консультування:

- Індивідуальне консультування (соцпрацівник або психолог проводить бесіди з клієнтом для визначення його проблем. Це може стосуватися проблем у відносинах, питань здоров’я, труднощів на роботі в навчанні, або ж будь яких інших життєвих ситуаціях. Консультування охоплює різні аспекти життя – особисті, сімейні, правові, соціальні. Це робить послугу універсальною та корисною для вирішення різноманітних проблем.

- Сімейне консультування – консультації, які проводять для сімей або подружніх пар з метою вирішення конфліктів, покращення взаєморозуміння, або ж допомоги у вихованні дітей.

- Юридичне консультування – допомога у роз’ясненні правових питань, складання юридичних документів, отримання консультації з правових питань які стосуються майна, житла, соціальних виплат;

- Психологічна підтримка – консультант допомагає клієнту справитися зі стресом, тривогою або іншими емоційними труднощами, надаючи необхідні інструменти;

- Супровід у складних ситуаціях – консультанти можуть допомагати у вирішенні кризових ситуацій, надавати підтримку під час тяжких життєвих змін, наприклад, втрата роботи, розлучення, або смерть близької людини.

«Соціальна послуга «Консультування» є дуже важливою, оскільки допомагає людям відчути підтримку, знайти нові ресурси для подолання труднощів та покращити свою життєву ситуацію. Вона може надаватися як в індивідуальному форматі, так і в групах, що дозволяє знайти оптимальний підхід для кожного клієнта», - зазначила Світлана Бостан.

Для того, щоб скористатися соцпослугою «Консультування» необхідно звернутися у відділи соціального захисту населення територіальних громад або в центри надання соціальних послуг. Їх адреси Ви знайдете за посиланням - https://docs.google.com/.../1NOgKcWEjYY6eo6vHszFi.../edit...


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux