Буковинський військовослужбовець 92 об 107 обр ТрО ЗСУ з позивним «Мойсей» батько трьох дітей, до війни був фермером, а нині командир відділення
опубліковано 13 вересня 2023 року о 14:20

#історії_війни

Буковинський військовослужбовець 92 об 107 обр ТрО ЗСУ з позивним «Мойсей» батько трьох дітей, до війни був фермером, а нині командир відділення.

Перебуваючи на Бахмутському напрямку, відділенню Мойсея було визначено завдання зайняти та утримати позицію відбиту у ворога штурмовими підрозділами ЗСУ. Розуміючи важливість ділянки, боєць прибувши на позицію та залишившись один, — майже три доби самотужки утримував її та корегував вогонь артилерії.

Завдяки його діям було знищено два БТРи та завдано втрат особовому складу ворога.

Зі спогадів Мойсея: «Прибувши на позиції ми помітили, що до нас наближається група у кількості до 20 осіб, підійшовши ближче вони ввічливо привіталися: «Здравствуйте, мы из кафешки», а я їм у відповідь: «Доброго — ми з Чернівців», після чого зав’язався стрілецький бій в якому було знищено до 10 військовослужбовців рф.

Протягом дня рашисти не одноразово намагалися штурмувати наші позиції, але всі їхні спроби були марними. Потім почали нас щільно крити артилерійським вогнем. Він був настільки потужний, що мене в окопі від вибухової хвилі підкидало як вареник у мисці. Майже всіх побратимів було поранено та евакуйовано. Заміна через щільність вогню дійти не мала змоги тому я, зваживши обставини, прийняв рішення залишитися, корегувати вогонь нашої артилерії та утримувати позицію самостійно допоки не підійде підкріплення.»

На запитання, що Вам давало сили там перебувати, Мойсей відповів:

«Розуміння навіщо я тут, молитва та м’ятні цукерки. Нашим хлопцям не легко дається відбивати кожен клаптик нашої землі, тому я не міг дозволити, щоб окупанти захопили позицію. Крім того, я знав що мої побратими докладуть максимум зусиль аби прорватися до мене та допомогти. Ми тут як сім’я, а в сім’ї один одному допомагають, підтримують, захищають».

Завдяки мужності, розумінню, вірі, відданості таких людей як наш герой Україна була, є, та буде.

Пишаємося Вами наші захисники!

107 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux