Буковинська делегація представила інвестиційну привабливість області на Молдовському регіональному економічному форумі-2024
опубліковано 11 липня 2024 року о 13:00

Молдовський регіональний економічний форум- 2024 відбувся у місті Ватра-Дорней (Румунія) 4-6 липня. Протягом двох днів захід зібрав близько 200 учасників та 100 спікерів із бізнесу, політики, місцевого самоврядування, міжнародних організацій, керівників Агенцій регіонального розвитку Румунії, Республіки Молдова та Польщі. Серед високоповажних гостей були Депутат Європарламенту Марія Грапіні та Марія дель Кармен Баррера Чаморра - Конфедеральний секретар з питань європейської політики( Генеральна спілка робітників Іспанії Європейський соціально-економічний комітет). Серед присутніх були представники з Чернівецької, Одеської та Вінницької областей України.

Буковина була представлена під час панельної дискусії на тему: «Поліпшення транскордонної інфраструктури на прикордонній території між Румунією та Україною». Представники чернівецької делегації наголосили на важливості відкриття пунктів пропуску «Шепіт – Ізвоареле-Сучевей»,

«Руська – Ульма», «Біла Криниця – Клімеуць», реалізації надважливого та масштабного проєкту з будівництва нового залізничного коридору колією шириною 1435 мм, що поєднуватиме Польщу, Україну, Румунію та Республіку Молдова, а також, зокрема, включатиме ділянку «Львів ‒ Чернівці ‒ Вадул-Сірет ‒ Держкордон з Румунією», адже будівництво такого залізничного коридору значно підвищить інтеграцію України у європейські транспортні коридори. Пленарні дискусії та дебати стосувалися тем підтримки та відбудови України, енергетичного сектору та його трансформації, інновацій та цифровізації економіки. Також учасники заходу обговорили можливості налагодження партнерських відносин в економічній, соціальній, медичній та туристичній сферах.

Начальник управління промисловості та підприємництва Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОВА Леся Палагнюк, радник голови Чернівецької обласної державної адміністрації патронатної служби апарату Чернівецької ОВА Олег Доскоч, перший заступник голови Чернівецької обласної ради Микола Гуйтор, заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк, голова Чернівецької районної ради Микола Куцак, голова Вижницької районної ради Михайло Андрюк, заступник директора Чернівецького регіонального центру підвищення кваліфікації Сергій Гакман, Хотинський міський голова Андрій Дранчук мали можливість поспілкувалися із представниками різних країн та презентувати економічну, туристичну, рекреаційну привабливість Буковини для іноземних інвесторів.

Під час Форуму Олег Доскоч зустрівся з Васіле Асанде та виконавчим директором конгресу місцевих влад Республіки Молдова Віорелем Фурдуєм, ознайомив іноземних представників з інвестиційним потенціалом Чернівецької області, а також обговорив можливості співпраці та реалізації взаємовигідних проєктів.

Участь у Форумі дозволить розширити співробітництво Чернівецької області з іноземними партнерами з Румунії та Республіки Молдова, зміцнити ділові, бізнесові та культурні зв’язки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux