У січні–серпні 2025 року частка продукції сільського господарства та харчопереробної галузі у загальному експорті товарів Чернівецької області склала 33,2% (44,8 млн дол. США), що на 6,8% більше, ніж за відповідний період минулого року.
Найбільшу питому вагу в структурі експорту традиційно займають:
м’ясо та їстівні субпродукти – 22,4 млн дол. США;
готові харчові продукти – 9,2 млн дол. США;
жири та олії тваринного або рослинного походження – 6,1 млн дол. США;
насіння і плоди олійних рослин – 5,0 млн дол. США.
У порівнянні з аналогічним періодом 2024 року спостерігається динамічне зростання експорту основних товарних позицій. Зокрема, постачання за кордон продуктів з м’яса, риби збільшилося у 2,9 раза, м’яса та їстівних субпродуктів у 2,2 раза, жирів та олії – на 95,7%, продукції борошномельно-круп’яної промисловості – на 81,7%, насіння та плодів олійних культур – на 71,1%.
Зростання обсягів експорту свідчить про активний розвиток аграрного сектору Чернівецької області, підвищення конкурентоспроможності місцевих виробників та ефективну роботу підприємств харчопереробної галузі, які впевнено зміцнюють свої позиції на зовнішніх ринках.
