Буковина нарощує експорт аграрної та харчової продукції

опубліковано 03 листопада 2025 року о 17:00

У січні–серпні 2025 року частка продукції сільського господарства та харчопереробної галузі у загальному експорті товарів Чернівецької області склала 33,2% (44,8 млн дол. США), що на 6,8% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Найбільшу питому вагу в структурі експорту традиційно займають:

м’ясо та їстівні субпродукти – 22,4 млн дол. США;

готові харчові продукти – 9,2 млн дол. США;

жири та олії тваринного або рослинного походження – 6,1 млн дол. США;

насіння і плоди олійних рослин – 5,0 млн дол. США.

У порівнянні з аналогічним періодом 2024 року спостерігається динамічне зростання експорту основних товарних позицій. Зокрема, постачання за кордон  продуктів  з м’яса, риби збільшилося у 2,9 раза, м’яса та їстівних субпродуктів у 2,2 раза, жирів та олії – на 95,7%, продукції борошномельно-круп’яної промисловості – на 81,7%, насіння та плодів олійних культур – на 71,1%.

Зростання обсягів експорту свідчить про активний розвиток аграрного сектору Чернівецької області, підвищення конкурентоспроможності місцевих виробників та ефективну роботу підприємств харчопереробної галузі, які впевнено зміцнюють свої позиції на зовнішніх ринках.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux