Буковину відвідали румунські та українські дипломати
опубліковано 28 травня 2021 року о 17:08

Про допомогу у боротьбі із коронавірусом, відкриття пунктів пропуску на кордоні та забезпечення прав національних меншин ішлося під час протокольної зустрічі румунських дипломатів із заступником Міністра закордонних справ України Василем Боднарем та керівництвом Чернівецької області.

Так, на Буковину прибули Державний секретар Міністерства закордонних справ Румунії Дануц Себастьян Некулеєску, директор Департаменту з надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Румунії Раїд Арафат, Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану.

Вони супроводжували 40-тонний гуманітарний вантаж із засобами захисту для медиків Чернівецької області, покликаний допомогти у протидії коронавірусній хворобі.

Подяку за підтримку і допомогу у спільній протидії коронавірусу, а також в контексті російської збройної агресії щодо України висловив румунській стороні Василь Боднар.

Натомість Дануц Себастьян Некулеєску зауважив, що Румунія завжди готова допомагати Україні і хотіла б якомога швидше бачити її членом Європейського Союзу.

У свою чергу, Раїд Арафат наголосив, що допомога, котру нині отримала Буковина, прибула в Україну з румунського боку по лінії НАТО за підтримки Міністерств закордонних справ обох держав.

– Пандемія нині домінує на порядку денному в усіх державах світу. Так само і зусилля обласної державної адміністрації торік були спрямовані перш за все на порятунок життя та здоров’я наших громадян. Тому гуманітарний вантаж, який ми сьогодні маємо радість і честь прийняти від дружньої Румунії, неабияк допоможе захистити буковинців, – сказав голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

У той же час, наголосив голова ОДА, обласна влада працює також над реалізацією інфраструктурних проєктів, що покликані покращувати життя в Україні. До них, зокрема, належить добудова пунктів пропуску «Дяківці» та «Красноїльськ», що на українсько-румунському кордоні. Завершення зведення цих об’єктів підтримує Президент України Володимир Зеленський, і вони є пріоритетними у 2021 році в рамках програми Велике будівництво.

– До кордону повинна вести нова відремонтована дорога, і це ми також плануємо втілити. Тож від декларації намірів стати частиною Європейського Союзу таким чином переходимо до реалізації та активних дій, – сказав Сергій Осачук.

Голова ОДА також розповів, що сьогодні у Чернівецькій області працює відповідний комітет Верховної Ради, що розробляє законопроєкт «Про національні меншини в Україні». Депутати, зокрема, зустрічалися із представниками етносів, які мешкають на Буковині, щоби врахувати їхні пропозиції до цього документа.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux