Буковина отримала 23 нових карети «швидкої»
опубліковано 24 червня 2021 року о 15:12

Буковина отримала 23 нових карети «швидкої». Їх закупило Міністерство охорони здоров'я України за програмою «Сприяння розвитку системи екстреної медичної допомоги». 19 автівок уже доправили в область, ще 4 прибудуть найближчим часом. 

У презентації нового транспорту взяли участь голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук та народна депутатка Олена Лис. 

– Ці нові суперукомплектовані машини екстреної медичної допомоги назавжди змінять епоху старих радянських допотопних уазиків, які ми бачили на наших дорогах, і де пацієнта часом трусило більше, ніж це дозволяв його стан здоров’я. Оновлення парку «швидких» – результат плідної взаємодії всіх гілок влади: Уряду України, президента та обласної державної адміністрації, – зазначив Сергій Осачук. 

Область отримала машини трьох марок – Renault Master, Citroen Jumper та Volkswagen Crafter. Це карети класу «В», які є базовими для надання невідкладної допомоги, та «С», тобто реанімобілі, оснащені апаратом штучної вентиляції легень. 

– Втішена, що Чернівецька область має можливість дбати про здоров’я та безпеку буковинців. Нові машини дозолять надавати екстрену медичну допомогу фахово та максимально оперативно, – сказала Олена Лис. 

У «швидких» є дефібрилятори, пульсоксиметри, інфузомати, обладнання для іммобілізації хворого. Також вони мають автоматичну подачу кисню, що вкрай важливо, коли необхідно транспортувати недужих на коронавірус. 

Крім того, автомобілі обладнали кардіографами з функцією телеметрії, тобто результати дослідження можна передати у режимі реального часу для консультації у центр екстреної медичної допомоги. Це прискорює встановлення діагнозу та дозволяє лікарям швидко ухвалити рішення щодо адекватного лікування. 

Як пояснив виконувач обов’язків директора Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, за останніх пів року заклад отримав 45 нових «швидких» – 22 Центр придбав за кошти від Національної служби здоров’я України, та 23 купило МОЗ. 

Настільки суттєво оновити автопарк за такий короткий період медикам вдалося чи не вперше з часів незалежності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux