Будівництво контрольно-пропускного пункту «Дяківці» планують завершити до 24 серпня
опубліковано 05 травня 2021 року о 16:05

Будівництво контрольно-пропускного пункту «Дяківці» планують завершити вже до 24 серпня. Об’єкт передали на баланс Державної митної служби України.

Також налагоджено діалог із підрядною організацією, яка виконуватиме роботи. Про це під час брифінгу розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

– Підхід нашої управлінської команди полягає у тому, щоби ліквідувати всі довгобуди. Ми взяли собі за мету завершити їх і віддати у користування громаді. Тому цього року серед пріоритетів програми Президента України «Велике будівництво» не тільки добудова шкіл, доріг, садочків, спортивних обєктів, а й відкриття пункту «Дяківці», – сказав Сергій Осачук.

За словами голови ОДА, об’єкт тривалий час був заморожений, а із підрядником за виконані роботи не розрахувалися. Однак, за підтримки Уряду і Офісу Президента, усі ці перепони вдалося прибрати.

– Ми маємо майже 300 кілометрів спільного державного рубежу України і Румунії на території Чернівецької області, але сьогодні працює лише один-єдиний міжнародний пункт перетину кордону. Така ситуація є неприпустимою, і ми докладаємо максимум зусиль, щоби КПП «Дяківці», «Красноїльськ», «Шепіт», «Руська» також були відкриті. Тоді набагато більше буковинців і українців зможуть взаємодіяти із нашими партнерами з Європейського Союзу – сусідньою Румунією, а також Болгарією та Грецією. Це напрямки, якими люди активно користуються для відпочинку та бізнесу, – сказав Сергій Осачук.

Якщо «Дяківці» мають завершити вже 2021-го, то інші контрольно-пропускні пункти добудовуватимуть у наступні два роки, запевнив голова ОДА. Таким чином сподіваються пожвавити ділову, культурну, політичну активність у регіоні.

Він також нагадав про міст-довгобуд у Маршинцях. Його не могли завершити ціле десятиліття, однак торік, у рекордні терміни, завдяки програмі «Велике будівництво» тут відкрили проїзд.

– Ці два об’єкти – маршинецький міст та контрольно-пропускний пункт «Дяківці» – скоротять шлях усім туристам, які подорожуватимуть у балканському напрямку. Адже тепер їм не обов’язково буде перетинати кордон у «Порубному», – підсумував Сергій Осачук.

Як відомо, контрольно-пропускний пункт у Дяківцях готовий на 80%, однак із 2016 року роботи тут не проводили.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux