Британський бізнес допоможе у відбудові української інфраструктури
опубліковано 19 червня 2022 року о 08:45

Британський бізнес допоможе у відбудові української інфраструктури. Про це зазначив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Під час Британсько-українського інфраструктурного саміту у Лондоні, Україна та Велика Британія, а також представники британського бізнесу, підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України.

Меморандум відкриває шлях британському бізнесу для повноцінної участі у відбудові зруйнованої росією інфраструктури України.

«Для того, щоб процес відбудови став швидшим та ефективнішим, в рамках саміту підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України. Розраховуємо, що британського бізнесу в Україні буде більше, особливо зараз, коли українська економіка потребує якісних інвестицій.

Аби британський бізнес був впевнений в тому, що його інвестиції будуть використані ефективно та прозоро, розповів про створення відкритої електронної системи управління відбудовою - єдиним простором інформації, де кожен бажаючий зможе дізнатися про конкретні збитки, закупівлі робіт для відбудови та отримати аудит про використання коштів. Міністерство інфраструктури вже розробляє державний реєстр пошкодженої інфраструктури та спільно з колегами в Уряді та міжнародними партнерами напрацьовує рішення для цифрового управління відбудовою.

Ми вже маємо близько 30% зруйнованої інфраструктури. Але там, де це можливо – ми працюємо над відновленням транспортного сполучення. Зараз це швидкі і недорогі рішення. Вже встановлено 41 тимчасову переправу, розчищено майже тисячу кілометрів доріг. Окрім цього, по мірі покращення безпекової ситуації відновлюємо залізничне сполучення між різними регіонами країни», – розповів Олександр Кубраков.

Також в партнерстві з британським бізнесом створено робочу групу, яка працюватиме над відновленням критичної інфраструктури Києва та Київської області.

Міністр також запропонував британським колегам провести наступний саміт в Києві.

Нагадаємо, вчора в Україну здійснив візит Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, під час якого було обговорено в тому числі механізми компенсації росією завданих Україні збитків, зокрема в інфраструктурі.

Британський уряд, зокрема Міністр транспорту Грант Шеппс, зі старту повномасштабного вторгнення росії надавали повну підтримку в питаннях відбиття агресії, відбудови зруйнованої інфраструктури та налагодження логістичних ланцюгів в умовах війни.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux