Альона Атаманюк відвідала ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр»
опубліковано 05 жовтня 2023 року о 14:20

Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк відвідала ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр». Зокрема, вона проінспектувала як у закладі надають медичні послуги, умови, в яких перебувають пацієнти, та потреби медустанови.

Нині в Чернівецькому кардіоцентрі цілодобово працюють відділення інтервенційної кардіології, з двома рентген-операційними, єдине в області спеціалізоване, кардіологічне відділення інтенсивної терапії, стаціонарний блок на 210 ліжок та відділення екстреної медичної допомоги, яке забезпечує цілодобову, виїзну консультативно-діагностичну та невідкладну кардіологічну допомогу.

Також у закладі наявний поліклінічний відділ з наданням консультативної кардіологічної допомоги, на базі якого розташовані діагностичні підрозділи, які забезпечую повний, необхідний спектр діагностичних обстежень та лабораторних досліджень.

Впродовж першого півріччя 2023 року кардіоцентр пролікував 724 хворих з гострим інфарктом міокарда. Згідно з аналізом ефективності організації маршруту пацієнта за напрямом «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда» за даними НСЗУ станом на 1 серпня 2023 року на Буковині проліковано 992 хворих на гострий інфаркт міокарда, з яких 942 (95%) в закладах, які уклали договір з НСЗУ, і це є другим результатом по Україні за ефективністю

Крім того, пацієнти закладу під час лікування перебувають в комфортних умовах, зокрема у двомісних та тримісних палатах, на медичних та функціональних ліжках з наявними необхідними меблями, а санітарна зона розміщена в кожній палаті, та забезпечена гарячою і холодною водою.

Слід зазначити, що вся медична допомога в Чернівецькому кардіоцентрі надається абсолютно безкоштовно, відповідно до програми медичних гарантій.

До слова, основним стратегічним пріоритетам закладу нині є розвиток кардіохірургії, електрофізіології, а саме відкриття операційного блоку для операцій на відкритому серці та доукомплектування однієї з наявних рентген-операційних для проведення електрофізіологічних втручань пацієнтам зі складними порушеннями ритму.

Департамент Охорони здоров'я Чернівецької ОДА

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі https://t.me/+2G5xLpLgculmYTAy

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux