На базі Професійно-технічного училища № 8 відбулися демонстративні курси з підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти.
Побажати вдалої та плідної роботи до закладу завітали Юлія Грицку-Андрієш – заступниця начальника Чернівецької ОВА, Оксана Сакрієр – директорка Департаменту освіти і науки ЧОВА, Катерина Лущик – головний спеціаліст директорату професійної освіти МОН України та Вікторія Українець – представник ГО «Культ Фуд».
Тренерами курси стали 5 майстрів виробничого навчання, так званих агентів змін з трьох закладів професійно-технічної освіти області, які пройшли навчання в рамках реалізації Стратегії реформування шкільного харчування.
Під час навчання кухарі отримали нові знання, підвищили професійний рівень та ознайомилися з наступним:
Після кожного теоретичного блоку учасники мали змогу продегустувати нові, цікаві, а головне - корисні страви, приготовані тренерами.
Покращуємо шкільне харчування разом, адже «це не лише про їжу та калорії, це про турботу».
Довідково: У березні 2023 року в рамках реалізації Стратегії реформування, ініційованої Першою Леді Оленою Зеленською, за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні, було проведено практичне навчання майстрів виробничого навчання (агенти змін) в 4-х областях: Одеська, Полтавська, Тернопільська та Чернівецька.
В організації проєкту беруть участь громадська організація «Культ Фуд» та громадська організація «Національна асоціація громадського харчування» у співпраці з Міністерством освіти та науки України.
Загалом для участі в проекті відібрано 15 профтехів з різних областей, а від від Чернівецької області навчання пройшли 5 майстрів виробничого навчання з трьох закладів професійної (професійно-технічної) освіти: Професійно-технічного училища № 8, Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету та Глибоцького професійного ліцею.