Заступники голови ОВА зустрілися із представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги
опубліковано 05 квітня 2022 року о 10:20

Заступники голови Чернівецької обласної військової адміністрації Богдан Ковалюк та Ірина Ісопенко зустрілись із представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги.


«З початку війни ми активно допомагаємо вимушеним переселенцям і тим, хто цього потребує. В області цілодобово працює кол-центр для внутрішньо-переміщених осіб, також функціонує Гуманітарний штаб. Там ми приймаємо допомогу із інших областей, країн, формуємо продуктові набори і відправляємо їх у місця, де ведуться активні бойові дії. Крім того, надаємо прихисток переселенцям, розміщуючи їх у гуртожитках, школах, садочках тощо. Працюємо над тим, аби надалі забезпечити таких осіб житлом і всім необхідним», – пояснив Богдан Ковалюк.


Він також розповів, що наразі серед основних потреб області – продукти харчування та медикаменти. Йдеться про кровоспинні ліки, знеболювальні, антибіотики тощо.


Натомість представники Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги розповіли про свою діяльність та напрямки, за якими надають допомогу ВПО.


«В Україні ми працюємо з 2014 року. Зокрема, опікуємося питаннями закордонної гуманітарної допомоги та цивільного захисту, які спрямовані на порятунок і збереження життя, запобігання та полегшення людських страждань і захист гідності населення, що постраждало від стихійних лих і техногенних криз. Наразі ми моніторимо гуманітарну ситуацію у всіх регіонах України, аналізуємо потреби ВПО та координуємо роботу усіх гуманітарних організацій у тому чи іншому регіоні України», – сказав керівник регіонального офісу Генерального Директорату Європейської Комісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги Йорґос Капраніс.


Вони також зазначили, що вивчатимуть механізм надання допомоги переселенцям на Буковині, аби в подальшому підсилити цю складову за рахунок, зокрема, адресної допомоги.


«З початку війни на Буковині прихистили понад 72 тисячі вимушених переселенців, з них 23 тисячі – діти. Аби у повній мірі задовольнити їх потреби ми, зокрема, співпрацюємо із громадськими, міжнародними організаціями, які готові допомагати», - сказала Ірина Ісопенко.


Під час зустрічі також обговорили питання надання освітніх послуг учням-переселенцям.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux