За головування першої заступниці начальника ОВА Альони Атаманюк відбулося засідання комісії з питань мобілізації платежів до державного та місцевих бюджетів на території області
опубліковано 05 липня 2024 року о 17:00

На ньому, зокрема, присутні розглянули питання щодо надходження коштів до місцевих бюджетів за здані в оренду водні об’єкти.


Кількість водних об’єктів на території області становить 1594, з них розташовані на території: Чернівецького району – 1006; Вижницького – 125, Дністровського – 463.


Із загальної кількості ставків укладено лише 343 договори оренди землі на 575 ставків та 95 договорів оренди водних об’єктів на 101 ставок, що становить менше 40% усіх об’єктів. Найгірша ситуація із здачею ставків в оренду у Кельменецькій селищній, Сокирянській, Кіцманській, Вашківецькій міських та Недобоївській сільській громадах. 


  За І півріччя 2024 року від зазначеної оренди надійшло лише 178,9 тис.грн. що на 8,2 тис.грн або 4,4% менше ніж за відповідний період минулого року.


Також учасники засідання обговорили роботу управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці за 5 місяців 2024 року. 


З початку року Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області вживало заходів з боротьби з незадекларованою працею на території Чернівецької області, зокрема: 


-здійснило 1580 інформаційних відвідувань суб’єктів господарювання, з них з питань незадекларованої праці – 1481;

-провело 126 семінарів та наради з роботодавцями, в тому числі 90 з питань незадекларованої праці, 25 перевірок. За результатами перевірок складено 25 актів, керівникам видано 10 приписів на усунення виявлених порушень, за результатами яких погашено заборгованість по заробітній платі 177 працівникам в загальній сумі 6,3 млн грн.


Крім того, присутні розглянули питання погашення податкового боргу. За оперативними даними Головного управління ДПС у Чернівецькій області сума податкового боргу до місцевих бюджетів станом на 01.07.2024 складає 300,7 млн грн, що на 52,1 млн грн більше в порівнянні з 01.01.2024 року. Приріст податкового боргу у січні – червні 2024 року відбувся за рахунок несплати податку на доходи фізичних осіб у вигляді мінімального податкового зобов’язання (+27,9 млн грн), податку на нерухоме майно (+18,6 млн грн), єдиного податку (+7,9 млн грн).


Робота щодо погашення податкового боргу, укладення договорів оренди на водні об’єкти, легалізації робочих місць повинна тривати постійно. Співпраця контролюючих органів та органів місцевого самоврядування сприятиме наповненню місцевих бюджетів та соціальному захисту працівників, які зможуть в подальшому претендувати на пенсійне і соціальне забезпечення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux