Відбулося підсумкове засідання колегії Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА
опубліковано 31 грудня 2023 року о 16:00

Відбулося підсумкове засідання колегії Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА.

Зокрема, присутні обговорили стан формування мережі профільних ліцеїв, дотримання безпекових умов у закладах освіти області та впровадження реформи шкільного харчування.

Головним завданням освітян в умовах воєнного стану є створення максимально безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу. Тож на Буковині триває робота над форматом «Заклади освіти – територія безпеки».

Зокрема, кнопки тривожної сигналізації обладнано у 323 закладах дошкільної освіти (84%) та 332 закладах загальної середньої освіти (97,3%), охоронну сигналізацію встановлено у 147 ЗДО (38,3%) та 161 ЗЗСО (47,2%).

Чернівецька область посідає І місце в Україні по забезпеченню фізичної присутності поліції охорони у закладах освіти, а школи Чернівців на 100% забезпеченні поліцією охорони.

Крім того, для навчання школярів правилам з пожежної та мінної безпеки й цивільного захисту в цілому на Буковині функціонує 242 класи безпеки. Зокрема, у 4 громадах Буковини: Чернівецькій, Кельменецькій, Вижницькій, Берегометській реалізується проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі», який забезпечує безпеку в освітньому середовищі, в тому числі запобігання, раннє виявлення, припинення та усунення можливих негативних явищ.

До початку 2023/2024 навчального року в області за кошти місцевих бюджетів відремонтували харчоблоки у Вашківецькій, Берегометській, Лівинецькій, Ванчиковецькій громадах.

Так, гарячим харчуванням забезпечені 61497 учнів (58,6% від загальної чисельності), з них 466 учнів отримують дієтичне харчування та 3274 учні з-поміж внутрішньо переміщених осіб. 30 шкіл Буковини увійшли до проєкту щодо надання фінансової підтримки ЗЗСО у 2023/2024 навчальному році на для організації гарячого харчування учнів 1-4 класів за рахунок коштів Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй.

До слова, 908 кухарів ряду закладів освіти пройшли підвищення кваліфікації.

У 22 територіальних громадах затверджено плани трансформації закладів освіти, ще у 25 – створено робочі групи (комісії) з питань організації нової моделі профільного навчання, у 5 – на стадії прийняття рішень.

Також під час колегії присутні погодили 9 кандидатур працівників галузі освіти, які претендують на отримання почесних звань "Народний вчитель України", "Заслужений вчитель України", "Заслужений працівник освіти України", "Заслужений діяч науки і техніки України", ордена "За заслуги ІІІ ступеня".

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux