У Сторожинецькій та Мамаївській громадах реалізовують проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні»
опубліковано 14 лютого 2024 року о 11:00

У Сторожинецькій та Мамаївській громадах реалізовують проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні».

В його рамках фінансову допомогу (3700-4200 грн) надали 432 особам, технічні засоби реабілітації, асистивні технології - 62 особам, 4 соціальні працівниці отримали велосипеди. Також під час адвокаційної компанії «Інклюзивні громади - об’єднані дії для захисту прав людей з інвалідністю та за їх участі» провели відповідні тренінги та зустрічі.

Зустрілися з міжнародними партнерами проєкту перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альона Атаманюк, директорка департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА Ольга Ходоба та координаторка проєкту на Буковині, представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Чернівецькій ОВА Валентина Добридіна.

«На Буковині мешкає більше 60 тисяч людей з інвалідністю, більше 25 тисяч отримують державну допомогу. Нині є і відповідні програми, які фінансуються з обласного та місцевих бюджетів, деякі територіальні громади мають можливість створювати свої програми підтримки людей з інвалідністю. Серед пріоритетів подальшої роботи - створення безбар’єрності у ключових закладах охорони здоров’я, культури, соціальних закладах області. Максимальне завдання територіальних громад привести до вимог безбар’єрності всі приміщення. Однак на це потрібно не один рік», - зазначила Альона Атаманюк.

Перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації додала, що актуальними нині в області залишаються питання забезпечення громад соціальним таксі, адаптації шкільних автобусів для дітей з інвалідністю та забезпечення соціальних працівниць транспортними засобами.

Учасники зустрічі обговорили хід реалізації проєкту, а ще домовилися продовжити його у 2025 році. Також міжнародні партнери поцікавилися, у який спосіб можуть посилити допомогу. Зокрема, зазначили, що готові організувати навчання та тренінги для соціальних працівників, а ще міркують над забезпеченням їх велосипедами.

Довідково: Проєкт «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб (ВПО), репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» реалізовує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), Християнської місії допомоги сліпим (CBM) та Європейського форуму людей з інвалідністю (EDF). Його мета – покращити умови життя та доступу до інклюзивної гуманітарної допомоги у сферах харчування, засобів до існування, захисту та охорони здоров’я, виключаючи психічне здоров’я, для осіб з інвалідністю (дітей, сімей, які виховують дітей з інвалідністю, жінок та чоловіків), ВПО, які перебувають у групі ризику, осіб з інвалідністю, які повернулися в Україну, військових, які постраждали внаслідок війни, людей похилого віку, зокрема самотніх, дорослих дітей в державних інституціях.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux