У Чернівцях відбувся дводенний тренінг «Посилення спроможності суб’єктів надання соціальних послуг ветеранам та членам їхніх сімей: психологічний та правовий аспекти»
опубліковано 24 червня 2024 року о 18:00

У Чернівцях відбувся дводенний тренінг «Посилення спроможності суб’єктів надання соціальних послуг ветеранам та членам їхніх сімей: психологічний та правовий аспекти». З його учасниками поспілкувалася і перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альона Атаманюк.

Організувала захід Чернівецька ОВА та Програма розвитку ООН в рамках проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» (EPSR), який фінансується Урядом Швеції через шведську агенцію міжнародного розвитку (SIDA) та імплементується ПРООН в Україні.

Мета тренінгу - підвищити соціальні компетенції та розуміння психологічних аспектів взаємодії з ветеранами та членами їхніх сімей для співробітників соціальних служб, ЦНАПів, співробітників структурних підрозділів ОВА, органів місцевого самоврядування, залучених до надання соціальних послуг.

Учасники заходу опанували комунікаційні інструменти задля ефективного спілкування з ветеранами та ветеранками; вдосконалили навички системного підходу до комунікації в залежності від потреби, травми, статусу; обговорили вплив бойових дій на світогляд військовослужбовця, а також пропрацювали здатність почути учасника/учасницю бойових дій, знизити рівень стресу у конфліктній взаємодії.

«Важливо, аби набутими під час цього тренінгу знаннями ви поділилися у своїх територіальних громадах. Я хочу, щоб кожен з вас став амбасадорами у громадах, щоб ви продемонстрували іншим, якою має бути ветеранська політика та підтримка Захисників і захисниць у всіх сферах. Надихайте, мотивуйте, допомагайте, вчіть як правильно комунікувати з нашими Героями, аби вони відчували максимальну підтримку», - зазначила перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Особливості комунікації з ветеранами/ветеранками, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей учасники тренінгу обговорили з кризовою психологинею, тренеркою Каріне Карапетян. Окрім цього, працівники соціальної сфери опанували практики підтримки ментального здоров’я, аби запобігти професійному вигоранню. Також на зустрічі йшлося про правові аспекти взаємодії з ветеранами, зокрема, правовий статус учасників бойових дій; соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх сімей; правовий статус зниклих безвісти військовослужбовців.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux