У Чернівецькому тренінговому центрі Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА проходять курси підвищення кваліфікації для соціальних працівників
опубліковано 23 травня 2024 року о 17:00

У Чернівецькому тренінговому центрі Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОВА проходять курси підвищення кваліфікації для соціальних працівників.

Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк привітала учасників курсів з початком навчання та наголосила на їх важливості в умовах війни.

«Зараз як ніколи важливо підвищувати професійну компетентність у сфері надання соціальних послуг та захисту прав громадян. Від вашої роботи залежить добробут багатьох сімей в територіальних громадах Буковини», - підкреслила Альона Атаманюк.

Загалом програма підвищення кваліфікації складається з 3-х модулів – «Діяльність органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану», «Професійно-особистісний розвиток посадових осіб місцевого самоврядування» та «Соціально-психологічна компетентність у забезпеченні якості надання соціальних послуг». Триватимуть курси до 30 травня.

Задля підвищення фахового рівня соціальних працівників це навчання передбачило розвиток широкого кола компетенцій. Так, правничі скрижалі підкріплять знання нормативно-правових засад соціального захисту, а функціональне навантаження курсів допоможе глибше розібратися у повноваженнях та обов'язках. Технологічна складова забезпечить опанування сучасних методик роботи з різними категоріями громадян. Управлінська ж ланка навчить стратегічно мислити та ефективно організовувати процеси в соціальній сфері.

Окрема увага приділятиметься розвитку професійних якостей та особистісному зростанню слухачів як фахівців-управлінців. Адже від їхньої організованості, дисциплінованості та відповідальності залежить спроможність системи соцзахисту вчасно та якісно реагувати на виклики. Надзвичайно важливим є й блок соціально-психологічних компетенцій для розуміння внутрішніх переживань отримувачів послуг.

Нарешті, цифрова складова дасть змогу посадовцям вдосконалити навички діджитал-грамотності, від якої напряму залежить ефективність комунікації з громадянами та партнерами.

Усі ці набуті знання та вміння неодмінно сприятимуть організаційному розвитку уповноважених органів місцевого самоврядування. А отже, і якість соціальних послуг для населення територіальних громад зростатиме.

Курси вдалось реалізувати за підтримки УВКБ ООН, благодійної організації "Благодійний фонд "Стабілізейшен Суппорт Сервісез" та було реалізовано центром професійного зростання "PsyUpgrade" у партнерстві з ДЗВО "Університет менеджменту освіти" НАПН України.

За підсумками навчання учасники отримають відповідні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Разом переможемо!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux