Третє регіональне публічне обговорення «Війна і суспільство: чому зараз важливо бути чуйним» відбулося у Хотині
опубліковано 26 червня 2024 року о 18:00

Третє регіональне публічне обговорення «Війна і суспільство: чому зараз важливо бути чуйним» відбулося у Хотині.

Захід організували в межах ІІ етапу Національної кампанії «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок».

У фокусі зустрічі – ситуація щодо боротьби з домашнім насильством під час війни на рівні держави та превенція домашнього насильства під час війни: виклики і перспективи.

До прикладу, у Хотинській міській територіальній громаді функціонують всі спеціалізовані соціальні сервіси, щодо запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі.

«Хотинська міська громада є прикладом створення та розвитку всіх можливих спеціалізованих сервісів для тих, хто постраждав від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Тут фахівці надають висококваліфіковану допомогу. Іншим територіальним громадам потрібно брати приклад з Хотинської ТГ у роботі в цьому напрямку», - зазначила перша заступниця начальника Чернівецької обласної військової адміністрації Альона Атаманюк.

Під час заходу презентували подальші плани з реалізації Національної кампанії «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок». А саме, відеокурс «Як спілкуватися чуйно коли ми переживаємо війну», однойменні подкасти, інформаційні матеріали.

Довідка: За ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції спільно з Громадською організацією «UA Experts» за підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення, UNFPA, у 2024 році на національному рівні реалізується комунікаційна кампанія «Чуйність перемагає насильство. Зроби крок», яка має на меті закріпити в людей розуміння, що домашнє насильство є неприйнятним та розвинути небайдуже суспільство, готове реагувати на випадки насильства.

Ключова ідея кампанії – з насильством допомагають боротися навіть маленькі кроки. Щоб змінити глобальну ситуацію, достатньо не бути байдужими, звертати увагу на ситуації довкола та реагувати на них так, як це дозволяють обставини: викликати поліцію, зняти ситуацію на телефон чи привернути до неї увагу інших людей; порадити, отримати допомогу у фахівців чи наважитися по неї звернутися.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux