Пріоритетами співпраці Чернівецької ОВА та Управління верховного комісара ООН у справах біженців є створення можливостей для інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя місцевих громад
опубліковано 31 травня 2024 року о 10:00

Пріоритетами співпраці Чернівецької ОВА та Управління верховного комісара ООН у справах біженців є створення можливостей для інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя місцевих громад.

У Чернівецькій обласній військовій адміністрації відбулася чергова зустріч з представниками Управління верховного комісара ООН у справах біженців. Серед основних питань обговорення – реалізація спільних проєктів у другому півріччі 2024 року та визначення пріоритетів на 2025 рік.

«УВКБ ООН ми вважаємо одним з ключових партнерів у створенні комфорних умов проживання та інтеграції до життя громад внутрішньо переміщених осіб. Маємо позитивний досвід спільної реалізації важливих соціальних проєктів з облаштування житла, працевлаштування людей, які знайшли прихисток на Буковині. Наша співпраця трансформується в залежності від викликів часу. Якщо на початку повномасштабного вторгнення мова йшла про надання швидкої допомоги з підтримки ВПО, то зараз ми дбаємо про те, щоби ці люди залишилися жити у Чернівецькій області, знайшли відповідну роботу. Тому одне з пріоритетних завдань – будівництво постійного житла для цієї категорії громадян, підтримка проєктів з профорієнтації та працевлаштування, грантова підтримка бізнесу. Вдячні міжнародним партнерам за допомогу та розраховуємо на подальшу успішну співпрацю», - зазначила під час зустрічі перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.

Представники Управління верховного комісара ООН у справах біженців поінформували про подальші кроки у співробітництві. Як зазначила заступниця Представника УВКБ ООН Меріан Шилперорд, наразі організація проводить ряд зустрічей у різних регіонах України, вивчає потреби. У подальшому ця інформація буде систематизована та опрацьована, а після внутрішніх консультацій будуть визначені пріоритетні проєкти та план подальшої співпраці.

Наразі на Буковині офіційно зареєстровано понад 77 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них понад 23 тисячі – діти. В області створено 73 місця для тимчасового проживання ВПО.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux