“Нова державна ветеранська політика впроваджуватиметься на основі людиноцентричності”, – Юлія Лапутіна
опубліковано 02 березня 2023 року о 16:45

Людиноцентричний підхід стане основним принципом нової державної ветеранської політики, над впровадженням якої працює Міністерство у справах ветеранів України. Про це наголосила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час включення до інформаційного марафону національних телеканалів.


Вона зазначила, що після військової перемоги України кількість осіб, якими опікується Мінветеранів – учасників бойових дій, членів їхніх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів родин полеглих Захисників і Захисниць – збільшиться в рази. Наразі Міністерство у співпраці з іншими відомствами створює умови, щоб українські Воїни після повернення з війни та військовослужбовці після завершення служби мали дієві інструменти для успішної інтеграції в суспільство, економіку, родину.

 

“Державна ветеранська політика має бути не лише задекларованою, а й закріпленою на рівні законодавства та нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України. І основний принцип, який ми маємо туди закласти – це людиноцентричний підхід, – наголосила Юлія Лапутіна. – Щоб до військовослужбовця, який брав участь у захисті країни, була клієнтоорієнтованість від держави і людиноцентричність. Бо люди, які брали участь у бойових діях, передусім мають загострене почуття справедливості”.


Вона зазначила, що на місцях відбувається багато бюрократичних процесів, з якими стикаються українські Захисники і Захисниці, коли повертаються до цивільного життя. Тому Мінветеранів має намір створити загальнодержавну систему ветеранського менторства.


“Планується, що у кожній громаді буде спеціально навчений фахівець, який опікуватиметься певною кількістю ветеранів задля їхньої якісної інтеграції до мирного життя. Це – асистент ветерана, який допомагатиме саме в отриманні тих послуг, яких потребує особа на місцях”, – розповіла Юлія Лапутіна.


Крім того, фахівці Мінветеранів плідно працюють над цифровізацією ветеранських послуг. Зокрема, активно діє інформаційний ресурс “е-Ветеран” (eveteran.gov.ua) – сучасний цифровий інструмент інформування та надання кваліфікованих послуг українським ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей і родин загиблих Воїнів.


“На сайті можна отримати вичерпну інформацію щодо питань соціального захисту, про надання статусів, а ідентифікувавшись за допомогою електронно цифрового підпису – скористатися цифровими ветеранськими послугами”, – зазначила очільниця Мінветеранів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux