Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк підвів підсумки роботи за 2023 рік
опубліковано 30 грудня 2023 року о 15:00

Начальник ЧОВА Руслан Запаранюк: Традиційно, наприкінці року підбиваємо підсумки роботи. Упродовж 2023 року Чернівецька обласна військова адміністрація, разом з громадами області, спрямовувала свої зусилля на забезпечення життєдіяльності області та підтримку ЗСУ. Цьогоріч на підтримку військових із обласного і місцевих бюджетів загалом спрямовано майже 370 мільйонів гривень. За ці кошти ремонтували приміщення військових частин, купували необхідне обладнання і транспорт.

Чернівецька область активно допомагала регіонам, які постраждали внаслідок російської агресії. В рамках проєкту «Пліч-о-пліч» ми відновили 24 будинки у селі Зарічне Високопільської громади Херсонської області, надали тонни гуманітарної допомоги людям у населених пунктах, які постраждали від підриву окупантами Каховської ГЕС. Буковинці у складі різних бригад допомагали розбирати завали та розчищати міста і села. Вдячний кожному за небайдужість та допомогу нашим співвітчизникам.

Не забуваймо, що війна триває. Тож, один з ключових аспектів сьогодні – безпека. В області створені мобільні вогневі групи. Вони забезпечені необхідною зброєю, транспортом високої прохідності та готові протидіяти ворожим безбілотникам. Адже навіть у тиловому регіоні, ми завжди під прицілом. Працюємо над захистом об’єктів інфраструктури та облаштовуємо укриття. Саме безпекові заходи пріоритетні у фінансуванні у час війни. Для того, щоб посилити контроль за використанням бюджетних коштів в області створена робоча група «Прозорість і підзвітність». ЇЇ фахівці аналізують тендерні закупі, скасовують сумнівні й недоцільні закупівлі. Загалом за рік правоохоронці скерували 36 рекомендацій про вжиття заходів реагування до державних органів та органів місцевого самоврядування, які є розпорядниками бюджетних коштів на загальну суму понад 260 млн грн. Упереджено розтрату бюджетних коштів на суму понад 65 млн грн. Найменша сума скасованої закупівлі близько двох мільйонів гривень, а найбільша – понад тридцять мільйонів гривень. Контроль буде посилений і у 2024 році.

Активно цьогоріч попрацювали з нашими міжнародними партнерами. Завдяки такій співпраці ми маємо облаштовані місця для проживання внутрішньо переміщених осіб, відремонтовані приміщення медичних та соціальних закладів відповідно до норм доступності та безбар’єрності. Напочатку року запустили роботу Кластеру «Безбар’єрна Буковина». Ми об’єднали зусилля влади і громадськості у вирішенні питань доступності транспортних, соціальних, психологічних медичних послуг для людей з інвалідністю.

В області створено 18 інклюзивно-ресурсних центрів, де діти з особливими освітніми потребами та їхні батьки отримують професійний супровід фахівців. Також цьогоріч закупили 9 "інклюзивних" шкільних автобусів для підвезення дітей до опорних навчальних закладів. Робота триває, адже прагнемо, щоби Буковина була територією без бар’єрів.

Основне наше завдання – бути надійним тилом для нашої армії, яка на різних фронтах виборює Україні перемогу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux