На Буковині стартує реалізація проєкту «Безпека та захист – спільний фактор транскордонного співробітництва»
опубліковано 31 березня 2023 року о 15:49

На Буковині стартує реалізація проєкту «Безпека та захист – спільний фактор транскордонного співробітництва». Він фінансується Спільною Операційною Програмою «Румунія - Україна 2014-2020» та впроваджується Сучавською повітовою радою (Румунія, м. Сучава) у партнерстві з Управлінням цивільного захисту населення Чернівецької ОВА та громадською організацією «Агенція інновацій та розвитки» 

Про його початок та мету розповіли під час пресконференції, у якій взяв участь заступник начальника Чернівецької ОВА з оборонних питань Андрій Кучерявий. 

«Безпека – це важлива складова існування і діяльності суспільства, особливо зараз, коли ми боремося за перемогу та мир на українській землі. Дякую українській та румунській стороні за впровадження такого важливого проєкту. Завдяки йому Чернівецька область вже закупила деяке обладнання - два комплекти гірського спорядження, 10 човнів та моторів до них тощо», - сказав Андрій Кучерявий.  

Мета проєкту - підвищення рівня безпеки та захисту населення у прикордонній зоні «Сучава – Чернівці» шляхом скорочення середнього часу реагування на ситуації як результат підвищення рівня професійної підготовки та оперативних можливостей спеціалістів з надзвичайних ситуацій, служб та структур, які мають правові повноваження в діяльності цивільного захисту. 

Загалом же у його межах Управління цивільного захисту населення Чернівецької ОВА має закупити засоби для запобігання повені і зсувам -  альпіністське обладнання, водовідкачувальні насоси, станції для очищення води, системи оповіщення і тп. Завдяки їм зможуть проводити низку робіт. Зокрема, з розчищення русел, запобігання загрозам епідемій, які можуть бути спричинені паводками в громадах, порятунку людей у складній прикордонній зоні, які опинилися у скрутному становищі під час надзвичайних ситуацій (повені, зсуви) тощо. 

Довідково 

Проєкт «Безпека та захист - спільний фактор транскордонного співробітництва» впроваджується в рамках Спільної операційної програми «Румунія - Україна 2014-2020» за фінансування Європейського Союзу. 

Його цілі: 

- Підвищити спільну функціональну дієздатність усіх партнерів шляхом придбання обладнання, засобів та специфічного обладнання для запобігання повеням, зсувам та рятування людей; 

- Розробити транскордонну спільну оперативну структуру для протидії надзвичайним ситуаціям, таким як зсуви та повені, шляхом проведення навчальних занять та польових навчань, а також шляхом розробки спільного плану співпраці. 


Загальний бюджет проєкту - 522,433.00 євро, з яких 197 630 євро - грант ЄС для українських партнерів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux