Міноборони: Україна успішно інтегрується в НАТО на рівні логістики
опубліковано 21 жовтня 2022 року о 14:00

Міністр оборони України Олексій Резніков і Секретар РНБО України Олексій Данілов презентували перші результати впровадження логістичної програми LOGFAS послам та аташе з питань оборони країн-донорів, що допомагають Україні у відсічі російській агресії.

Зокрема, під час презентації було зазначено, що в рамках цих зусиль Україна запровадила НАТОвську систему обліку і контролю логістики LOGFAS.

Завдяки інтеграції системи LOGFAS з модулем інформаційно-аналітичної системи «СОТА» щодо моніторингу постачання Україні озброєння від країн-партнерів забезпечується повний контроль кожної одиниці зброї, що потрапляє на територію України.

Міністр оборони України Олексій Резніков зазначив, що впровадження цього програмного забезпечення має два виміри. «По-перше, це дозволить суттєво підвищити підзвітність усіх процесів, які пов’язані з експлуатацією зброї та інших ресурсів. Ми почали впровадження з обліку міжнародної допомоги, щоб забезпечити прозорість та високу ефективність її використання. По-друге, ми доводимо, що навіть під час війни сектор оборони України розвивається. Ми підвищуємо взаємосумісність з Північноатлантичним альянсом на рівні стандартів і процедур. Мій вислів про те, що Україна вже де-факто стала членом НАТО – це не перебільшення. І ми будемо наполегливо рухатись далі. Нагадаю, що на останній зустрічі у форматі «Рамштайн» наші партнери високого оцінили зусилля України щодо забезпечення контролю на усіх етапах постачання та використання зброї», - сказав Міністр оборони.

Він наголосив, що впровадження LOGFAS ліквідує ґрунт для будь-якого занепокоєння, адже йдеться про стандарт обліку та планування, діючий у країнах Альянсу. Збереження довіри партнерів є для нас пріоритетом.

За словами Секретаря РНБО України, використання даних систем Силами оборони України сприятиме максимально ефективній та прозорій співпраці між нашою державою та партнерами, «чия допомога є життєво необхідною для нашої перемоги у війні з рф».

Вже затверджена дорожня карта масштабування LOGFAS до кінця 2022 року та на 2023 рік. У підсумку ця програма стане одним з головних інструментів цифровізації логістики у Збройних Силах і забезпечить логістичне планування не тільки міжнародної допомоги, а і повного переліку наявних в ЗСУ ресурсів.

Окрім того, вже підготовлено понад 300 фахівців-операторів LOGFAS для ЗСУ. До кінця листопада буде розгорнуто 350 робочих місць операторів LOGFAS, щоб охопити всі рівні від стратегічного командування до рівня бригади.

Вдосконалення системи логістики підвищить боєздатність наших військ.

Відтак, в Україні запущено три рівні обліку постачання та використання зброї: програма НАТО LOGFAS, нова програма обліку та логістики військової техніки «Каравай» та модуль на базі програми «СОТА».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux