Кирило Тимошенко закликав Нідерланди допомогти Україні в подоланні наслідків російських атак на об’єкти критичної інфраструктури
опубліковано 21 жовтня 2022 року о 09:00

Крім боротьби з російським агресором на полі бою, Україна змушена оперативно долати виклики, пов’язані з ліквідацією наслідків російських атак на об’єкти критичної інфраструктури, щоб забезпечити нормальну життєдіяльність мирних громадян. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час онлайн-виступу на Конференції з питань відновлення та відбудови України, яка триває в Гаазі.


«Україна фактично у стані війни та щодня долає безпрецедентні за масштабами виклики. Впродовж останніх двох тижнів окупанти, використовуючи крилаті ракети та дрони-камікадзе іранського походження, систематично, щодня вчиняють терористичні атаки на об’єкти критичної енергетичної інфраструктури України. І зараз, під час нашого спілкування, над територією України летять ракети й дрони», – зазначив він.


Як розповів Кирило Тимошенко, держава-терорист щодня прицільно руйнує українські електростанції, ТЕЦ та інші об’єкти критичної інфраструктури. І щодня, часто під обстрілами, українські енергетики та інженери намагаються відновити зруйноване й не допустити припинення подачі електроенергії, тепла та води по всій країні.


«Проте робити це стає дедалі складніше з огляду на збільшення кількості зруйнованих об’єктів», – додав заступник керівника Офісу Глави держави.


Кирило Тимошенко зауважив, що станом на зараз російськими ударами знищено понад 30% об’єктів критичної інфраструктури.


«Вони роблять це свідомо, їхня мета – залишити країну без світла й тепла напередодні зими. Це реальний геноцид українців, до якого росіяни вже не раз вдавалися у своїй історії», – наголосив він.


У цьому контексті заступник керівника Офісу Президента акцентував: Україна потребує обладнання, що забезпечить функціонування мобільних та стаціонарних пунктів обігріву для населення. Він закликав Нідерланди допомогти в цьому напрямі.


«Хочу закликати Нідерланди стати лідером у допомозі Україні пережити можливий блекаут – відсутність світла, опалення та водопостачання в оселях українців, зберігши тисячі життів наших людей», – сказав Кирило Тимошенко.


Як поінформував заступник керівника Офісу Глави держави, станом на 238-й день повномасштабної війни у спеціальній онлайн-системі зафіксовано 97 406 зруйнованих об’єктів інфраструктури в усіх регіонах країни.


Він закликав Нідерланди до активної участі у реалізації Fast Recovery Plan, який передбачає відновлення найнагальніших об’єктів, що дасть українцям змогу повернутися додому й нормально пережити зимовий період.


Кирило Тимошенко поінформував про принципи реалізації цього проекту із залученням механізмів Фонду відновлення України.


Заступник керівника Офісу Президента подякував Нідерландам за ініціативу проведення національного бізнес-форуму з питань відбудови та відновлення України та уряду країни за розгляд можливості патронату над Херсонською областю.


На переконання Кирила Тимошенка, захід за участю урядовців, представників Агентства з підприємництва та Національної бізнес-асоціації – це реальна можливість обговорити й знайти рішення для викликів, що постали перед Україною, зокрема пов’язаних із терміновим відновленням критичної інфраструктури.


«Ми в Україні високо цінуємо підтримку уряду Нідерландів та особисто Прем’єр-міністра Рютте, який неодноразово вже під час війни відвідував Україну з офіційними візитами, а також широку участь країни у проектах відновлення в Україні», – наголосив Кирило Тимошенко.


«Сподіваюся, що сьогоднішня Конференція стане черговим важливим кроком на цьому шляху», – резюмував заступник керівника Офісу Президента.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux