Кадровий склад Держмитслужби планується оновити шляхом залучення випускників провідних ВНЗ
опубліковано 19 лютого 2024 року о 17:00

Досягнення стратегічних цілей, наближення української митниці до європейських стандартів, ефективна робота на кордоні та оперативне вирішення сучасних викликів потребує раціонального розподілу наявних ресурсів, зокрема це стосується і людського потенціалу служби.

Аби створити потужний кадровий потенціал, Держмитслужба наразі працює з 25 провідними вищими навчальними закладами, що охоплюють 18 областей України.

На даний час 155 студентів вищих навчальних закладів уже проходять тритижневе навчання на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Держмитслужби, під час якого опановують особливості роботи митних органів. 

Водночас протягом лютого-березня цього року Держмитслужбою заплановано черговий етап такої підготовки для випускників ВНЗ, за результатами якого влітку випусники-бакалаври матимуть можливість долучитися до роботи у митних органах.

Також з початку 2024 року близько сотні студентів проходять практичну підготовку в Держмитслужбі та її територіальних органах. Здобутий досвід у реальних умовах роботи в майбутньому допоможе молоді стати професіоналами у сфері забезпечення митної безпеки держави.

У межах співпраці Держмитслужба спільно з вищими навчальними закладами організовує заходи, спрямовані на підвищення інтересу молоді до професійної діяльності у сфері митної справи, а саме:

 ⁃ Дні відкритих дверей для студентів та випускників;

 ⁃ екскурсії на митні пости;

 ⁃ круглі столи, лекції, конференції та спільна участь в освітніх і наукових проєктах;

 ⁃ презентація промороликів, Стартбуків і довідкових матеріалів щодо особливостей проходження служби у певному територіальному органі та його історії;

 ⁃ інформування щодо вакантних посад та можливості проходження навчання.

У цьому році маємо амбітні плани оновити до 7% особового складу Держмитслужби та її територіальних органів шляхом залучення студентів та випускників вищих навчальних закладів.

Оновлення кадрового складу шляхом залучення молодих спеціалістів безумовно сприятиме побудові сучасної та ефективної митної системи, що відповідатиме стандартам ЄС.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux