Цьогоріч у Конятинській громаді створили два опорні навчальні заклади
опубліковано 17 грудня 2021 року о 13:05

Цьогоріч у Конятинській громаді створили два опорні навчальні заклади. Один із них – Конятинську школу та її філію у селі Самакова – відвідали радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.


Разом із заступницею голови Чернівецької ОДА Іриною Ісопенко вони ознайомилися із роботою закладів та обговорили проблеми розвитку гірських шкіл і шляхи їх вирішення.


«Ми вивчаємо питання дотримання прав дітей, їх освіти у всіх областях України, зокрема і в найвіддаленіших куточках. Гірські школи, яких в нашій державі близько 500, потребують особливої уваги. Спільно із владою на місцях робитимемо все, аби покращити, удосконалити роботу таких закладів», – зазначила Дар’я Герасимчук.


Конятинська школа та її філія – одні із найвіддаленіших навчальних закладів Буковини. Освіту тут здобуває близько трьохсот учнів. Не зважаючи на складне географічне розташування, всі школи Конятинської громади підключені до мережі Інтернет. Розвиваються вони завдяки державним субвенціям – на ремонт їдалень, закупівлю обладнання для кабінетів Нової української школи, ноутбуків тощо.


«Запорука розвитку шкіл – правильне моделювання їх мережі. Завдяки створенню у Конятинській громаді двох опорних закладів тут зміцнять матеріально-технічну базу та покращать умови навчання, харчування та розвитку дітей», – сказала заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко.


Активно інвестує у освіту і сама громада. Так, за кошти місцевого бюджету у Самаківській школі облаштували водогін та внутрішні вбиральні.


Під час візиту говорили про підвезення дітей до шкіл Конятинської громади. Зокрема, закупку автобусів, пристосованих до гірських місцевостей. Також обговорили план врегулювання питань протипожежної безпеки у закладах освіти цієї ТГ.


«Чернівецька обласна державна адміністрація підготує звернення до Міністерства освіти і науки щодо перегляду формульного розрахунку освітньої субвенції для гірських шкіл», – зазначила Ірина Ісопенко.


Крім того, розглянули питання якісного надання соціальних послуг жителям Конятинської громади.


Довідково 

На Буковині функціонує 27 гірських шкіл. Тут здобувають освіту 6 259 учнів (5,8% від загальної чисельності школярів). Середня наповнюваність учнів у класах становить 17,6.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux