Чернівецька ОВА підписала меморандум про співпрацю з україно-швейцарським проєктом «Психічне здоровʼя для України»
опубліковано 26 січня 2024 року о 15:00

Чернівецька ОВА підписала меморандум про співпрацю з україно-швейцарським проєктом «Психічне здоровʼя для України».

В межах меморандуму, проєкт допомагатиме регіональним органам влади розробляти та впроваджувати послуги у сфері психічного здоров’я у громадах Буковини.

Крім того, Mental Health for Ukraine покращуватиме роботу служб у сфері психічного здоров’я, робитиме надання їхніх послуг ще доступнішим, а також сприятиме обізнаності українців про психічне здоров’я.

Зазначимо, Чернівецька область є однією з п’яти областей України, з якою працює проєкт MH4U. У 2023-2024 роках спільними зусиллями вдалося відкрити у Чернівцях перший центр психічного здоровʼя на базі Міської поліклініки №, де кваліфіковані психологи, психіатри та психотерапевти надаватимуть буковинцям безоплатну допомогу, та облаштувати 4 простори для дітей та молоді.

Зокрема, завдяки проєкту навчили 349 лікарів та медичних сестер первинної ланки медичної допомоги у веденні поширених психічних розладів, а також провели 15 універсальних тренінгів з психічного здоров’я для 208 фахівців соціальної, освітньої та культурної сфери.

Нагадаємо, україно-швейцарський проєкт «Психічне здоровʼя для України» створений для підтримки реформування системи психічного здоров’я в Україні. Проєкт впроваджується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) на підтримку реформи системи охорони психічного здоров'я в Україні.

MH4U втілює підходи «Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року», що передбачає створення цілісної, ефективної системи охорони психічного здоров’я, яка функціонує в єдиному міжвідомчому просторі, забезпечує покращення якості життя та дотримання прав і свобод людини.

Слідкуйте за новинами області в Телеграмі 👉🏼 https://t.me/+SardTxzMP8plMWYy

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

#International_office_cv

#Чернівецький_Регiональний_офiс_мiжнародного_спiвробiтництва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux